Logo
Coops traditioner og historie lever videre
Coops traditioner og historie lever videre

Coops traditioner og historie lever videre

Snart tager vi hul på et nyt kapitel i Coops historie, når vores industrigrund i Albertslund bliver omdannet til en bydel præget af Coops traditioner for foreningsliv, købmandskab, designmøbler, reklamekunst, folkeoplysning, økologi og meget mere.

I Coop Byen bygger vi videre på historien om, hvordan Danmarks første brugsforening fra 1866 på få år voksede til tusindvis af brugsforeninger, der slog sig sammen i ét stort fællesskab. Derfor vil vi fx skabe bedst mulige rammer for fællesskabet blandt beboerne i Coop Byen.

På skuldrene af industri og detailhandel
Selvom lagerhaller og lastbiler flytter ud, skal industrihistorien leve videre i Coop Byen. Derfor skal der være tydelige spor fra historien om, hvordan man i 1960’erne byggede et supermoderne centrallager og hovedkontor på en bark mark i Albertslund for at sikre, at der var nok varer på hylderne i butikkerne.

At være en del af Coop er også lig med, at beboere i Coop Byen skal kunne opleve det bedste og det næste fra Coops butikker, og generelt skal vores værdier om fællesskab, ansvarlighed og bæredygtighed sætte sit præg i byrum, boliger og hverdagen.

Butikker som FDB Møbler og Mustang Cykler inviteres ind i Coop Byen

Butikker fra hele Coop-familien

Vi inviterer hele Coop-familien som Friends, Mustang, FDB Møbler og Samvirke til at være med i Coop Byen og skabe eksperimenterende profilbutikker og pop-ups, hvor borgere kan opleve og være med til at forme fremtidens koncepter. For eksempel undersøger vi lige nu mulighederne for at udstyre boliger, fælleshus og uderum med FDB-møbler.

Industriminder lever videre

Chaussésten, togspor, kaffetårn og Poul Henningsens særlige gadelamper. Vi vil bevare, integrere, genskabe og genanvende de vigtigste spor fra lagerområdets levende industritid i det omfang, det er muligt. Coops primære kontorbygning, der er kendetegnet ved sin funktionalistiske arkitektur, bliver desuden bevaret, og historiske skikkelser fra Coop skal bringes til live i kvarterets gadenavne.

Coops industrihistorie skal bevares i bygninger og byrum
Et bydelscenter med Superbrugsen i Coop Byen

Et centrum med SuperBrugsen i front

Når de eksisterende lagerhaller er flyttet ud, og Coop Byens anden fase skal blive til virkelighed, er ambitionen at skabe et bydelscenter med indkøbsmuligheder, spisesteder, byliv, oplevelser og fællesskaber. Bydelscenteret skal også rumme en stor SuperBrugsen, der kan fungere som flagskibsbutik, hvor morgendagens koncepter bliver prøvet af.

Foreløbig visualisering.