Logo
Byparken I Coop Byen
Byparken I Coop Byen (Mobil)

Et stærkt samarbejde mellem Coop og PensionDanmark realiserer første fase af Coop Byen i Albertslund vest for København

Udviklingen af den vestlige del af Coop Byen begyndte med et joint venture samarbejde mellem Coop Danmark og PensionDanmark i 2021. Projektselskabet Coop Byen Vest er i dag ejet af PensionDanmark, der i et tæt samarbejde med Coop Danmark opfører den første fase af Coop Byen.
Den nye bydel ligger i Albertslund, hvor der både er gode transportforbindelser til København, skov og vand og kulturinstitutioner, og byen skal bygges op om de samme grundlæggende idealer om demokratisk indflydelse, lige ret til det gode liv og fællesskab, som både Coop og Albertslund Kommune er rundet af.


Fælles program med fem målrettede værdier
Samarbejdet om Coop Byen Vest bygger på et fælles program med fem strategiske værdier: Fællesskab, Mangfoldighed, Sundhed, Bæredygtighed og en del af Coop.
De fem værdier skal kunne genfindes i den nye bydel hele vejen gennem udvikling, opførelse og brug. Vi arbejder med de fem værdier sådan her:


Fællesskab – Værtskab, boliger med forskellige grader af fællesskab, et kvartershus er rammen om aktiviteter og samvær med byparken som det grønne fællesskab, samarbejde med lokale foreninger.


Mangfoldighed – Mange forskellige typer og størrelser af boliger byder alle generationer velkommen, et trygt kvarter der ikke lukker sig om sig selv, daginstitution og Coops 1000 medarbejdere gør bydelen blandet


Sundhed – Den fælles bypark er bydelens legeplads hvor beboere og brugere være aktive, svanemærkede boliger, cykelværksted og cykel p-pladser og cykelstier gør det et at vælge at tage cyklen.


Bæredygtighed – DGNB certificering til guld af både boliger og byområde, verdensmålene 12, 13 og 16, beplantning med høj biodiversitet, genbrug af træer der fældes og af materialer fra bygning der nedrives og arealer der omdannes, synliggørelse af forbrug.


En del af Coop – Arkitektur der spiller sammen med Coops hovedkontor, FDB Møbler i uderum og fællesrum, bydelscenter med Coop butik i næste fase af Coop Byen bliver dagligvarebutik for beboerne i Coop Byen Vest.

Designguide kobler gammelt og nyt sammen

For at sikre den designmæssige kontekst med Coops ikoniske skiferbeklædte Servicekontor, bygget i 1960’erne og blive nærmeste nabo til den nye bydel er der formuleret en Designguide.

Designguiden er et sæt spilleregler for, hvordan vi udvikler og formgiver Coop Byen i forhold til stedets eksisterende landskab, arkitektur og historie. Designguiden er et værktøj, der sikrer, at essentielle kvaliteter og historiske spor bringes med, når et nyt kapitel af stedets historie begynder - en ny levende bydel.


Boligbyggerierne i Coop Byen Vest er tegnet af tre forskellige arkitekter og følger designguidens principper.