Logo
Kunsttegning af Coop Byen lavet af Mads Berg
Byparken I Coop Byen
Byparken I Coop Byen (Mobil)

Om Coop Byen

I løbet af de næste 10 år forlader lastbiler og europaller Coops store industrigrund i Albertslund, som siden 1960’erne har fungeret som Coops centrallager og hovedsæde. I stedet vil vi bruge grunden rundt om vores største kontorbygning til at bygge en ny bæredygtighedscertficeret bydel sammen med bl.a. PensionDanmark.

Svanemærkede boliger til en fair pris
Vores mål er at bygge kvalitetsboliger og hverdagsarkitektur af høj kvalitet til en fair pris, hvor der er plads til både børnefamilien, den unge studerende og seniorer. Derudover vil vi bygge et nyt bykvarter efter bæredygtige kriterier, der fremmer bæredygtige løsninger i hverdagen, og hvor fællesskabet mellem naboer, øvrige beboere og resten af Albertslund gør Coop Byen til et særligt og levende sted at bo.

Industrihistorien lever videre
Fællesskabet er en vigtig del af Coops ånd, og det er vigtigt for os, at Coop Byen bliver i tråd med Coops historie og værdier og ånd. Derfor bevarer og genanvender vi forskellige industriminder, fortsætter vores tradition for demokrati og medbestemmelse og eksperimenterer med nye butikskoncepter til det nye kvarter.

Vi bygger i flere faser
Vi udvikler og bygger Coop Byen med afsæt i en masterplan af Henning Larsen Arkitekter, og vi bygger i flere faser over de næste cirka 10 år. Den første fase er vest for Vallensbæk Torvevej, hvor vi de kommende år bygger 360 boliger, et fælleshus, cykelværksted og en bypark rundt om Coops nuværende hovedsæde, hvor mere end 1.000 medarbejdere går på arbejde i hverdagene.

Vil du have besked, når opskrivningen til boliger begynder? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her. 

Coop Byen Vest

Første fase af Coop Byen bliver udviklet af Coop Byen Vest P/S i et partnerskab mellem Coop og PensionDanmark. En helt ny bydel tæt på København bliver om kort tid opført med boliger, grønt område og Coops ikoniske bygninger som nærmeste nabo.

Første Del Af Coop Byen I Fugleperspektiv
Luftfoto Af Hele Coop Byen Som Færdigbygget

Øst for Vallensbæk Torvevej

Området øst for Vallensbæk Torvevej fungerer i dag som Coops centrallager og består af flere aktive lagerhaller og værksteder. Vores ambition er at fremtidssikre lageret ved at flytte det til en mere tidssvarende placering. I stedet skal grunden blive til den anden og største fase af Coop Byen i samarbejde med en eller flere partnere.

Planerne for området øst for Vallensbæk Torvevej er under udvikling.

Vil du følge med i udviklingen?

Hvis du vil følge med i udviklingen og byggeriet af Coop Byens forskellige fase, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev her.

Har du spørgsmål eller input, er du meget velkommen til at skrive til os på coopbyen@coop.dk.

Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet.