Logo
En Tegning Af Coop Byens Vision
En Tegning Af Coop Byens Vision (Mobil)

Visionen for Coop Byen

Flere unge, børnefamilier og ældre efterspørger mere bæredygtige og fællesskabsorienterede boligløsninger, som er til at betale, i Københavnsområdet. Albertslund Kommune har et mål om at tiltrække op til 10.000 nye borgere de næste 10 år samt en vision om at sikre en by, som er for børnene, for det grønne og for fællesskabet.

I løbet af de næste 10 år forlader lastbiler og europaller Coops store industrigrund i Albertslund, som siden 1960’erne har fungeret som Coops centrallager og hovedsæde. Derfor er Coops ønske at bruge grunden til at etablere en ny grøn bydel tæt på København, hvor fællesskabet er i fokus, og hvor man kan få en bolig i god kvalitet til en rimelig pris.

Coop Byen skal udvikles og bygges med afsæt i Coops og Albertslunds historie og værdier. Konkret skal den nye bydel baseres på de fem værdier: Fællesskab, bæredygtighed, Coop-identitet, sundhed og mangfoldighed.

Visionen for Coop Byen er på den baggrund udviklet i et partnerskab og tæt samarbejde mellem Coop Danmark og Albertslund Kommune og danner grundlag for lokalplanlægning af området.

Kommunalbestyrelsen i Albertslund godkendte d. 24. juni 2021 visionen for Coop Byen.

Hent visionen for Coop Byen her.